Kde kupujete sypané čaje za dobrú cenu?



Určite tu veľa z vás pije čaje. Ja som schopný vypiť aj 3-4 litre čaju denne, mám to miesto vody. Na čaje za rok vyjebem stovky ak nie tisícky eur a je na čase túto veľkú položku nejak optimalizovať.

Hľadám teda e-shop, veľkoobchod, predajňu, ktorá:

  • ponúka primárne aromatizované SYPANÉ BLENDY čaje biely, zelený, čierny, bylinky, blendy s prírodnými zložkami – nie sáčkové. Nie Popradské čaje, Liptony, Pigi čaje, Teekane a iné srance, ale sypané listy.
  • nepotrebujem 10/10 kvalitu, keďže si nerobím čajové rituály ale pijem to v kuse, ale dokážem zas oceniť chuť, vôňu aj farbu, teda aspoň tak 7/10
  • cena. Cena je hlavný dôvod tohto postu. Príde mi tragické, aby pu-erhovy tea blend 100 gramov Oxalis predával za 5 € a nejaký e-shop za 8 €. Aby 10 shu puerh sušín v Literárnej čajovni stálo 21 €.

Sú to adekvátne ceny pre ľudí, ktorí pijú čaj raz za čas, spravia si čajový rituál a potom majú 2 týždne pauzu, ale ja fakt z týchto predajní odchádzam s vyše kilom čaju každých niekoľko týždňov.

Viete mi pls niečo odporučiť?

Oxalis je ako-tak ok, ale 100 % majú prirážku za nájom v obchodných centrách + neverím úplne ich arómam.

Za mňa ideálna cena za nejaký blend bieleho čaju typu Shou Mai + marhule a hrozno má byť 6–7 €, ale Oxalis ho má za 13 €. A top google search e-shopy ešte drahšie.

Za obyčajnú zmes byliniek typu citrónová tráva, lipa, nechtík a nejaké byliny maximálne 3 € / 100 g.

Alebo som úplne mimo a všetky tieto e-shopy a predajne majú adekvátne ceny? Ďakuu

by jachcemmatnickspace

2 comments
  1. ja kupujem len zeleny darjeeling… v Centrali na spodnom podlazi co je predajna cajov. Netusim ako sa to vola…okrem toho, nekupujem  ale “vyrabam”. Resp. zbieram matu a repik normalne v prirode, to je zadarmo 😀 daju sa este malinove listy, jahodove listy, podbel, lipa

  2. Len z Lidlu, eshopy su na mna drahe a chuti mi rovnako ako sypany z lidlu

Leave a Reply