Какво е това нещо? Най-големият паяк, който съм виждал в България.

Явно къщата ми има нов собственик. Няма да го убия със сигурност, но искам да знам кой е тази приятел, ако някой има идея.

by ViSuo

12 comments
  1. Туфа сам ас. Спиндермаан. Кольо Терориста, радикален излямизт бях макло ас

  2. Не си виждал вълчи паяк с малки или кафяв отшелник все още явно.

  3. Бате ебати топките тря да имаш да го чакаш да го снимаш преди да го пречукаш.

  4. Имах същия. Опитах се да го препарирам с карфица. Копелето е мноооого бързо и се шмугна под шкафа. Giant house spider.

    За съжаление не го видях повече 🥲 Тези не шият паяжини, ако не се лъжа. Лови мушички и всякакви малки насекоми. Супер добри приятели са и са много страхливи.

  5. Често срещана дружка, особено в централно-Южните части на държавата, дори населените. Не знам как му е гъзаркото име, тука му викат “Голямото-страшното”. Продължавам с това, което искате да знаете: да, хапе. Като захапе не боли много (по-малко от на оса), но се подува и дразни известно време. Страхлива животинка е и трябва да си адски нагъл, че да те захапе. Мен ме захапа, защото я натиснах по време на сън.

    Тая година имахме лека инвазия в района и се сблъсках с доста такива. Без проблем ги местих с ръце и ги пусках навън, понеже нещата които ядат ме дразнят повече от тях (мухи, оси, етц).

    PS: Някои хора сравняват паяка с безумни неща. Нямам идея къде ги видяхте тия сравнения, или как ви идва да повдигате видове, които въобще ги няма на територията на България.

Leave a Reply