Lõuna-Eestis toimunud rängas autoavariis hukkus üks e-residentsuse käimatõmbajaid

„Ta oli tõeline rõõmupall,“ ütles üks e-residentsuse projekti autoreid Taavi Kotka Ekspressile. „Vaatasin üle tema fotod ja ei näinud nende seas mitte ühtegi, kus tal oleksid huuled kriipsu tõmmatud või suunurgad allapoole.“

Vatter oli üks e-residentsuse programmi esimesi töötajaid.

Kotka ütles, et Vatterit esimest korda nähes ei tekkinud kahtlustki, et ta sobib sellesse projekti. Vatter oskas tekitada välismaalastes koduse tunde.

Teine endine kolleeg mainis Ekspressile, et on siiani surmauudisest šokis.

Aastatel 2015–2019 töötas Vatter e-residentsuse projekti asedirektorina ja seejärel aastani 2021 tegevjuhina. „Kuigi e-residentsus on kasumlik Eesti riigile juba täna, võiks Eesti otsene tulu iga uue e-residendi pealt kasvada vähemalt poole võrra,“ ütles Vatter tegevjuhi ametisse asudes. Ta seadis eesmärgiks uute e-residentide leidmisel kontaktide kvaliteedi.

2021. aastal suundus ta erasektorisse, asudes kolleeg Silver Siniavskiga arendama Hondurasesse rajatava vabamajandustsooni e-valitsemise platvormi.

KOLLEEGID: Ott Vatter ja Silver Siniavski 2020. aastal.

Mis põhjustas nädalavahetusel Vatteri auto teelt välja sõitmise, peab välja selgitama uurimine.

Lõuna päästekeskus avaldas täna tehtud napis pressiteates, et 19. oktoobril kell 9.04 teatati Lõuna-Eestis sõiduautost Porsche, mis oli kraavi sõitnud ja põlenud. Päästjad piirasid tule leviku ümbrusele ja kustutasid auto jäänused.

Politsei tegi kindlaks, et auto kuulus 34-aastasele mehele. Samuti teatas politsei, et esialgse info kohaselt kaldus juht sõiduautoga vastassuunavööndisse ja sõitis teelt välja. Selle tagajärjel sõiduk süttis. Sõiduki juht hukkus sündmuskohal.

Õnnetuse täpsemate asjaolude selgitamiseks alustati Kagu politseijaoskonna patrullitalituse grupijuhi Rene Lippingu sõnul kriminaalmenetlust.

Avaldame Ott Vatteri omastele sügavat kaastunnet.

Leave a Reply