V torek je bila odigrana uvodna polovica tekem 3. kroga ligaškega dela lige prvakov. Crvena zvezda je na gostovanju pri Monacu doživela hud poraz z 1:5. Timi Max Elšnik je odigral celo tekmo za beograjsko ekipo, ta pa je danes pogrešala poškodovanega slovenskega reprezentanta Vanjo Drkušića. Milan je doma s 3:1 ugnal Club Brugge. Madridski Real je v poslastici večera in ponovitvi zadnjega finala lige prvakov po preobratu s 5:2 premagal Borussio Dortmund, Sturm je v Celovcu s Tomijem Horvatom in brez poškodovanega Jona Gorenca Stankovića izgubil proti Sportingu, Slovan Bratislava pa s Kenanom Bajrićem v Gironi. Na vrhu lestvice je Aston Villa, ki po treh tekmah še ne pozna poraza.

Liga prvakov, ligaški del (3. krog):

Torek, 22. oktober:

Borussia prvič poražena, šov Viniciusa Juniorja

V poslastici torkovega večera je branilec naslova Real v ponovitvi zadnjega evropskega finala v Madridu gostil Borussio Dortmund. Galaktiki po prihodu Kyliana Mbappeja, od katerega trener Carlo Ancelotti pričakuje še več zadetkov, še iščejo optimalno formo, tudi v prvem polčasu spopada z Dortmundčani ni kazalo, da bi jo našli, Borussia je namreč povedla z 2:0. V drugem so se Madridčani le prebudili in vrnili v igro, a za izenačenje nista zadela ne Mbappe, ne Jude Bellingham, ki je blestel v prejšnji sezoni, pač pa Antonio Rudiger in Vinicius Junior. Za popoln preobrat je v 83. minuti poskrbel Lucas Vazquez, le dve minuti kasneje pa je še drugič v polno zadel Vinicius Junior. 24-letni brazilski as je že v sodnikovem dodatku zabil še enkrat, dosegel “hat-trick” in poskrbel za končnih 5:2.

Borussia je doživela sploh prvi poraz v letošnji ligi prvakov.

Dortmundčani so po prvem polčasu vodili z 2:0. | Foto: Reuters

Dortmundčani so po prvem polčasu vodili z 2:0.
Foto: Reuters

V začetki enajsterici je tekmo na Santiagu Bernabeuu začel tudi hrvaški veteran Luka Modrić. 39-letni kapetan Reala je konec prejšnjega tedna na dvoboju v Vigu postavil nov rekord. Postal je najstarejši nogometaš Reala vseh časov. Zaigral je pri 39 letih in 41 dneh ter za pet dni izboljšal rekord legendarnega Madžara Ferenca Puškaša, ki ga je postavil pred 59 leti. Danes je rekordno znamko še izboljšal.

Sturm in Slovan brez prvih točk, Malić se je odločil za BiH

Himna lige prvakov je danes znova odmevala tik za slovensko mejo. V Celovcu je avstrijski prvak Sturm lovil prve točke v ligi prvakov proti Sportingu iz Lizbone, a izgubil z 0:2. Jona Gorenca Stankovića zaradi poškodbe rame ni bilo v kadru črno-belih, v začetni enajsterici pa je dvoboj začel Tomi Horvat in igral do 70. minute. Za Sturm igra tudi mladi branilec Arjan Malić, sicer rojen na Jesenicah, ki pa se je pred kratkim odločil, da bo nosil dres mlade izbrane vrste Bosne in Hercegovine do 21 let. 

Od prve minute je v dresu Slovana iz Bratislave zaigral Kenan Bajrić. Slovenski branilec, ki je na zadnji reprezentančni tekmi v Kazahstanu vskočil v igro namesto poškodovanega Drkušića, je gostoval pri Gironi in so soigralci iz Bratislave izgubil z 0:2.

Juventus, ki je v zadnjem evropskem nastopu po junaškem preobratu v Nemčiji s 3:2 ugnal Leipzig, Benjamin Šeško pa je dvakrat zatresel njegovo mrežo, je danes gostil Stuttgart in izgubil z 0:1, Aston Villa pa je doma na Otoku pa 2:0 premagala Bologno. Arsenal je z 1:0 premagal Šahtar, pri topničarjih pa znova ni bilo poškodovanega kapetana Martina Odegaarda. Norvežan bi se lahko po besedah trenerja Mikela Artete vrnil na zelenice v začetku novembra, tako da bi lahko prihodnji mesec nastopil tudi na reprezentančni tekmi lige narodov v Ljubljani. PSG in PSV sta se razšla z neodločenim izidom 1:1. 

Aston Villa je po treh odigranih tekmah na vrhu lestvice z maksimalnimi devetimi osvojenimi točkami. 

Zvezda brez Drkušića ugasnila v Monaku

Pester dan se je začel ob 18.45 v Milanu, kjer sta se pomerila AC Milan ter Club Brugge, in Monaku, kjer je s Crveno zvezdo gostoval Timi Max Elšnik. Slovenski reprezentantm ki se je kmalu po prihodu v Srbijo ustalil v začetni enajsterici rdeče-belih, je odigral celo tekmo, a jo je vrsta trenerja Vladana Miloševića izgubila z 1:5.

Beograjska Crvena zvezda je izgubila v Monaku, tja pa je odpotovala brez slovenskega reprezentančnega branilca Vanje Drkušića, ki še okreva po poškodbi. | Foto: Reuters

Beograjska Crvena zvezda je izgubila v Monaku, tja pa je odpotovala brez slovenskega reprezentančnega branilca Vanje Drkušića, ki še okreva po poškodbi.
Foto: Reuters

Beograjčani so danes pogrešali še enega Slovenca. Vanjo Drkušića še vedno pestijo težave po poškodbi, ki jo je staknil na reprezentančni tekmi v Kazahstanu. Zadnji preizkus pripravljenosti je pokazal, da 24-letni branilec še ni nared za največje napore, tako da je Dolenjec ostal v Beogradu, kjer nadaljuje terapije in počiva.

Zvezda ostaja brez točk med elito, njeno mrežo je v 20. minuti načel Takumi Minamino, sedem minut kasneje je z bele točke izenačil Cherif Ndiaye, a na odmor so s prednostjo vendarle odšli gostitelji, ki jih je v vodstvo že v sodnikovem dodatku popeljal Breel Embolo. V drugem polčasu so za moštvo Adolfa Hütterja zadeli še Wilfried Singo, še enkrat Minamino ter Maghnes Akliouche.

V Milanu je gostoval Club Brugge, ki je že v 40. minuti zaradi neposrednega rdečega kartona Raphaela Onyedike ostal le z desetimi nogometaši na zelenici, a tedaj tudi že zaostajal po golu Christiaana Pulišića, ki je domače v vodstvo popeljal v 34. minuti. Kyriani Sabbe je gostom še vlil nekaj upanja, nato pa je zmagovalca z dvema goloma odločil 26-letni nizozemski vezist Tijjani Reijnders.

Najboljši strelci lige prvakov:

4 – Kane (Bayern)
3 – Adeyemi (Borussia), Gittens (Borussia), Guirassy (Borussia), Sima (Brest), Šeško (Leipzig), Vinicius Juniro (Real) 

Benjamin Šeško je v tej sezoni dosegel vse zadetke v ligi prvakov za RB Leipzig in si deli drugo meston na lestvici najboljših strelcev tekmovanja. | Foto: Reuters

Benjamin Šeško je v tej sezoni dosegel vse zadetke v ligi prvakov za RB Leipzig in si deli drugo meston na lestvici najboljših strelcev tekmovanja.
Foto: Reuters

Zelo pestro bo tudi v sredo. Benjamin Šeško in Kevin Kampl bosta z Leipzigom prve točke v ligi prvakov iskala na domačem spektaklu proti Liverpoolu, Jan Oblak pa bo z Atleticom gostil Lille, ki je v prejšnjem krogu presenetil madridski Real (1:0). V poslastici sredinega večera bo Barcelona pričakala Bayern. Na tej tekmi bosta v središču pozornosti Hansi Flick in Robert Lewandowski, ki sta pred leti sodelovala na Bavarskem, zdaj pa v tej sezoni blestita z Barcelono.

Liga prvakov, ligaški del (3. krog):

Torek, 22. oktober:

Sreda, 23. oktober:

Lestvica: