ATTE KAJOVA

Laulaja avautuu tilanteestaan sosiaalisessa mediassa.

Artisti Hanna Pakarinen on esitellyt kuluneella viikolla Instagram-tilillään itse neulomiaan pipoja. Hanna on väkertänyt hauskoja käännereunaisia ja tupsupäisiä pipoja, joita hän haluaisi myydä faneilleen.

Arkistovideo: Hanna Pakarisen keikkareppari:

Aluksi Hanna pisti pipokaupan pystyyn Vinted-kierrätyssovellukseen, mutta totesi ettei alusta sovellu itse tehtyjen tuotteiden myynnille.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen

Ilmoitus päättyy

Hanna pui 24 tuntia näkyvissä Instagramin tarinoissa, että jatkossa hän myy neulomiaan pipoja todennäköisesti oman Instagram-tilinsä kautta tai pistää pystyyn oman pipotilin.

Hanna suunnitteli myös myyvänsä pipojaan fanituotepöydässä keikoillaan.

– Hyvä vaihtoehto on se, että myyn ne keikoilla. Jos siellä on paitamyynti ja kaikki muukin merchandise-myynti, voisi olla pipot myös, Hanna pui.

Hanna avaa somessaan myös itse neulomiensa pipojen hinnoittelua.

– Mie katoin netistä esimerkkinä mitä Myssyfarmi pyytää pipoista. Ne hinnat pyörii 80-150 euron välillä riippuen mallista. Mie aattelin… koska mun tekemä täysin itse, itse hommattu tuotteet a kaikki ja käytetty aika siihen. Mie sanon, että 80 euroa kappale, Hanna summasi.

Hanna ei ole avannut tarkemmin käyttämiensä pipolankojen materiaalitietoja. Esimerkiksi käsin värjätyt laadukkaat lampaan- tai alpakanvillaiset langat ovat huomattavasti kalliimpia kuin keinokuituiset langat.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen

Ilmoitus päättyy

Hannan mukaan jokaiseen hänen neulomaansa pipoon saa mukaan aitoustodistuksen siitä, että Hanna itse on neulonut pipon. Pipo mukana tulee siis nimmari ja pieni kortti, jossa kerrotaan tuotetiedot ja pipon pesuohjeet.

– Joulu on tulossa, jengi tarvii pipoja päähän, Hanna avaa uutta ansaintatapaansa.

Verottaja kimpussa

Hannan ulostulon myötä hänelle tulvi vinkkejä erilaisista myyntialustoista. Kommentoijat ovat ehdottaneet, että Hanna voisi myydä pipojaan esimerkiksi Facebookissa, Instagramissa, Tori.fi:ssä, Etsyssä ja keikoillaan. Muutamat ihmiset olivat tarjonneet Hannalle myyntipaikkaa omissa putiikeissaan tai myyntipöydissään.

– Kaikissa tuntuu olevan joku juttu. Jos vien keikoille myyntiin, siitä pitää maksaa joku vero. En tiedä… sääntö-Suomi iskee joka paikkaan, Hanna harmitteli somessaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen

Ilmoitus päättyy

Hän vakuutteli keksivänsä jonkun keinon, jolla hän saisi pipot myytiin. Hanna haikaili yleisen kirppistapahtuman, Siivouspäivän, perään.

– Olisi ihanaa mennä paikan päälle itse niitä myymään, Hanna totesi.

Lopulta Hanna summasi, että aikoo myydä pipojaan keikoillaan. Ensimmäistä piposatsiaan hän kaavailee myyntiin Kannelmäen-keikalleen 4. marraskuuta.

– Tuntuu että taidan oikeasti ottaa keikoille ehkä myyntiin. Maksetaan niistä sitten verot, jos niistä pitää maksaa, Hanna kiteytti.

Verohallinto taustoittaa, että käsitöiden, esimerkiksi pipojen tekemisestä ja myymisestä saatavat tuotot ovat veronalaista tuloa. Tuloista saa vähentää niiden hankkimisesta aiheutuneet menot.