Jeg lukker og slukker, advarer læge efter udspil fra regeringen [Sundhedsreform vil ændre lægers arbejdstid]

by mloDK

6 comments
  1. >Trods lægernes skepsis, mener Jakob Kjellberg, der er professor i sundhedsøkonomi hos Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, at man godt kan udvide åbningstiderne uden at skræmme alle sololægerne væk.

    >- I udgangspunktet når man planlægger et sundhedsvæsen, så gør man det jo ud fra patienternes behov, ikke personalets, siger han og tilføjer:

    >- Men selvfølgelig skal det også fortsat være muligt for lægerne at få det til at hænge sammen. Det kan for eksempel være ved at gå i samarbejde med andre læger og via et netværkssamarbejde sikre bedre tilgængelighed.

    Det er vel også i patienternes interesse, at der overhovedet er læger i deres nærområde? Hvis mange af dem nær pensionsalderen siger op i ydreområderne, så kan man vel slet ikke dække patienternes behov.

    >Hvad skal de patienter så gøre, som først har fri fra arbejde klokken 16 og gerne vil til læge derefter?

    >- Men hvad skal jeg gøre? Jeg har pligt til at være i min klinik fra 8-16, så hvis jeg skal se dem ud over det, så har jeg jo kun min fritid at tage af, svarer hun.

    Jeg ved ærligt talt intet om de forhold her, men er læger virkelig pålagt at være åbne i den periode uden fleksibilitet?

  2. >I udgangspunktet når man planlægger et sundhedsvæsen, så gør man det jo ud fra patienternes behov, ikke personalets, siger han og tilføjer

    Det er jo ikke rigtigt. Det er da stort set kun akutte funktioner der har åbent uden for almindelig arbejdstid. Jeg har haft et par ture i CT og MR scannere på offentlige sygehuse, og der tilbydes der altså ikke tider lørdag formiddag. Planlagte operationer foregår også i dagtimerne.

    Jeg har også været i CT scanner klokken 00.30, men det var akut (spoiler alert: oplevelsen bliver ikke bedre af være på morfin).

  3. Det har været planlagt fra starten som en måde at spare penge. Men udlagt som en forbedring, det her er bare nyeste tiltag i den proces.

    “Det nære sundhedsvæsen” hvor praktiserende læger lidt af gangen overtager opgaver fra hospitalerne og skadestuen.

  4. Danmark ender ligesom Grønland med at sygeplejesker og jordemødre overtager lægeopgaverne.

    Det er også billigere på den måde så det er nok den langsigtede plan. Hvis nogen da tænker langsigtet.

  5. Efter årtier med alt for få læger, er lægerne blevet forkælede, kræver urimelige honorarer og vil ikke arbejde uden for 8-16. Hvis der var blot en anelse konkurrence om stillingerne var lægerne nok lidt mere medgørlige.

  6. Hele mit liv har der været mangel på læger. Ikke pga mangel på kandidater, men udelukkende fordi politikere har bestemt at der ikke skal være flere. Hvorfor er det? Det slår mig som et ufornuftigt sted at spare i uddannelsessystemet.

Comments are closed.